"ΚΑΝΤΟ ΟΠΩΣ Ο ΜΙΛΤΟΣ"- ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας» του Δήμου Κηφισιάς και το Υπουργείο Παιδείας - Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος #BEACTIVEHELLASμέσω της Οργανωτικής Επιτροπής με Πρόεδρο τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Γεώργιο Μαυρωτά, διοργανώνουν την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023στο ´Ζηρίνειο´ Δημοτικό Στάδιο και ώρα 10 το πρωί, την Αθλητική Εκδήλωση «Καν´το όπως ο Μίλτος».

Η Εκδήλωση είναι αφιερωμένη στον Έλληνα Ολυμπιονίκη και Παγκόσμιο ΠρωταθλητήΜιλτιάδη Τεντόγλου και απευθύνεται στις Μαθήτριες και στους Μαθητές Ε΄ & ΣΤ΄ Τάξεων Δημοτικών Σχολείων & Α΄ Τάξης Γυμνασίου Σχολείουτου Δήμου Κηφισιάς - Νέας Ερυθραίας και Εκάλης.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η γνωριμία με το αγώνισμα του Κλασικού αθλητισμού Άλμα εις Μήκος.

Στόχος του προγράμματος #BEACTIVE που σημαίνει «ΚΙΝΗΣΗ-ΑΣΚΗΣΗ-ΕΝΕΡΓΕΙΑ», είναι να δώσει κίνητρο στη συμμετοχή και όχι στη διάκριση, να συνδυάσει το παιχνίδι με την άσκηση και τη γνωριμία με τον παιδαγωγικό χαρακτήρα του αθλήματος εστιάζοντας στην οικογένεια και κυρίως στα παιδιά, δίνοντας έμφαση στην ευγενή άμιλλα, στη συνεργασία και στην αλληλεγγύη, συμβάλλοντας στη διάδοση του φίλαθλου πνεύματος και του Ολυμπιακού ιδεώδους, με την υιοθέτηση ενός υγιούς τρόπου διαβίωσης.

Σε αυτή τη δράση, θα έχουμε την ιδιαίτερη χαρά της παρουσίας του της Προέδρου του Συλλόγου των Ελλήνων Ολυμπιονικών και Πρέσβειρας του Προγράμματος #BEACTIVE κυρίας Βούλας Ζυγούρη καθώς και του Εθνικού Συντονιστή του Προγράμματος κυρίου Διονύση Καρακάση.

Η εν λόγω δράση με την συμμετοχή των Σχολείων, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τους Διοργανωτές, δίνοντας την ευκαιρία και τη χαρά στους μαθητές και στις μαθήτριες να ‘συναγωνισθούν’, αποκομίζοντας πολύτιμη εμπειρία και γνώση.

Την προκήρυξη μπορείτε να την βρείτε ΕΔΩ

Για να συμμετέχει ο μαθητής/τρια στην εκδήλωση πρέπει να κατατεθεί στο σχολείο σχετική υπεύθυνη δήλωση την οποία μπορείτε να κατεβάσετε από ΕΔΩ και να την επιστρέψετε στο σχολείο συμπληρωμένη μέχρι τη Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023

kanto_opos_o_miltos.jpg

Afisa